Vali Çiçek: Burası iddialı bir şehir

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılışı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında 2020 ve 2021 yılında yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen akademik ve idari personel ile öğrencilerin ödüllendirildiği tören AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Törene Vali Gökmen Çiçek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş,  Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya,  kaymakamlar, Afyonkarahisar  İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ilçe belediye başkanları, AKÜ Rektör Yardımcıları, il müdürleri ve hayırsever iş insanları ile birlikte AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Devlet Konservatuvarı Müzik Dinletisinin ardından açış konuşmaları ile devam etti. Törenin açış konuşmasını Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesinin, Türkiye’nin seçkin yükseköğretim kurumları arasında yerini alma yolunda hızla ilerlediğini, uluslararası düzeyde kaliteli araştırmaların yapıldığı, saygın ve köklü bir kurum olduğunu belirten Karakaş, AKÜ’nün eğitim alanında öğrenci merkezli ve kalite odaklı, araştırma alanında nitelikli araştırma ve yayın faaliyeti yapma çalışmalarını sürdürdüğünü, 160 binden fazla mezunu ile gelişmiş Türkiye’nin inşasına 30 yıldır katkı sunan bir üniversite olduğunu ifade etti.
Afyonkarahisar ile Her Zaman Gurur Duymalıyız

Afyonkarahisar’ın termal, zafer, mermer şehri olduğunu, yolların kesişim noktasında gizemli şehir olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’ın birçok unvanla anılmasının yanında üniversitesinin köklülüğü, öğrencilerinin mutluluğu, akademisyenlerinin gerçekten şehre kattıklarıyla anılmasının mutluluk kaynağı. Özellikle buradan üniversite öğrencisi arkadaşlarıma hitap etmek istiyorum. Bugünden itibaren Afyon Kocatepe Üniversitesine yeni başlayanlar ya da okuyanlar için özellikle şunu belirtmek istiyorum. Nasıl bundan sonraki hayatımda benim için en önemli noktalardan birisi Afyonkarahisar olacaksa, çünkü bundan sonra hayatımın backgrounduna ilişkin Afyonkarahisar’ın valisi olduğumu gururla söyleyeceksem, Rektörümüz Kocatepe Üniversitesi rektörlüğü yaptığını çocukları ve kendisi için yıllar boyu gururla söyleyecekse, değerli öğrenci arkadaşlar sizinle ömür boyu ölüme kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi gidecek. Backgroundunuzda Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu olduğunuzda bir yıl bile okusanız iki yıl bile okusanız hayatınız boyunca hep bununla anılacaksınız ve bununla kendinizi tanıtmaya ve öz geçmişinizi anmaya başlayacaksınız. Hayatımızda ait olduğunuz, sahip olduğumuz her şeyle gurur duymalıyız. Özellikle üniversitemizle, ailemizle, sülalemizle. Ait olduğunuz okulumuzla, okul hayatı boyunca yaşadığımız Afyonkarahisar ile her zaman gurur duymalıyız” dedi.
Burası İddialı Bir Şehir

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin kamu kurumlarındaki sınavlarda başarılı olduğunu belirten Vali Çiçek, “Ben personel genel müdürlüğü yaptığım dönemde de Afyon Kocatepe Üniversiteli öğrencilerin başarılarına, mülakattaki öz güvenlerine bizzat şahit oldum. Kocatepe Üniversitesinden de birçok kaymakam alımını gerçekleştirdik. Ben arkadaşlarımın hem üniversiteleri ile hem de yaşadıkları şehir ile gurur duymalarını ve öz güvenlerinin yüksek olasını kendilerinden özellikle rica ediyorum. Burası iddialı bir şehir. Bunu çok yakın gelecekte göreceksiniz, Türkiye’de büyük şehirlerle değil Avrupa’da metropollerle yarışan bir şehir haline gelecek. Şimdiden biz bunun izlerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.
“Turizm Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinden”

Açış konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın “Türk Ekonomisinde Turizmin Yeri ve Önemi” konulu açılış dersine geçildi. Turizmin istihdam olarak doğrudan veya dolaylı 50 sektörü etkileyen veya tetikleyen bir sektör olduğunu belirten Alpaslan, Turizmin doğrudan ihracat geliri olması hasebiyle Türkiye gibi ülkelerin cari açığının kapatılmasında ve döviz girdisi sağlaması açısından stratejik bir sektör olduğunu, bu kapsamda turizmin Cumhurbaşkanlığınca stratejik bir sektör olarak ilan edildiğini belirtti. Alpaslan şöyle devam etti: “Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapacağı çalışmalarda, belirleyeceği politikalarda, alacağı kararlarda ve çıkaracağı mevzuatlarda turizmi önceleyeceğinin ve Türkiye’nin turizm açısından, turizm gelirlerinin yükseltilmesi açısından son derece önemli olduğunun bir göstergesiydi. Turizm aynı zamanda öyle bir sektör ki, dünya ölçeğinde uluslararası bir sektör, uluslararası bir iş. Tüm dünya sizin rakibiniz, tüm dünyayla rekabet etmek durumundasınız. Aynı zamanda tüm dünya sizin müşteriniz. Tüm dünyayı ülkenizde müşteri gibi görüp ağırlamak durumundasınız. Yine turizm öyle nazik bir sektör ki, kendisinin dışında kalan etkilerden, etmenlerden, değişkenlerden olağan üstü etkilenen bir sektör. Nitekim Türk turizm tarihinde yaşanan sıkıntılar, sorunlar, krizler hep turizm sektörünün kendi dinamikleri dışında kaynaklanan sebeplerden ortaya çıkmaktadır.”
“Salgın dünya turizm sektörünü yüzde 80 etkiledi”
Ziyaretçi sayıları ve turizm gelirlerinin birbirlerine yakın olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Alpaslan “Maalesef ki yaşadığımız kriz yıllarında düşen fiyatları toparlamak zaman alıyor. Biz de bu anlayış ve politikalarla turizmde daha nitelikli adımların atılması anlayışıyla turizm gelirlerinin artırılması amacıyla özel politikalar izledik. Alınan önlemlerle ziyaretçi sayısı ile gelir arasındaki makas hızla kapanmaktadır” dedi.
Vali Çiçek’e Bilime ve Sanata Destek Ödülü
Çeşitli kategorilerde ödüllerin verildiği törende Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik birimlerinin, öğrenci kulüp ve topluluklarının proje ve etkinliklerinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen; Vali Gökmen Çiçek’e, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’a ödülleri takdim edildi.

Vali Çiçek, Bakan Yardımcısı Alpaslan ve protokol üyeleri tören sonrası Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesini ziyaret etti.

En Son Haberler

Leave a Comment