TEKNOFEST İHA YARIŞLARI AFYON´DA YAPILACAK

TEKNOFEST İHA YARIŞLARI AFYON’DA YAPILACAK

İnsansız Hava Araçları teknolojisinde önemli başarılar elde eden ülkemizi yetenekli öğrencilerin buluşma noktası haline getiren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ulusal ve uluslararası öğrencileri zorlu bir mücadeleye davet ediyor. Bu mücadele bu kez de Afyonkarahisar’da gerçekleşecek.

Afyonkarahisar bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Büyük Taarruzun 100. yılında TEKNOFEST Afyonkarahisar’da yapılacak. TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası ve Liselerarası İHA Yarışmaları 9-14 Ağustos tarihlerinde Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle Afyon Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Binlerce yetenekli öğrenci; gökyüzüne imza atacakları, Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için Afyon’a gelecek. Yarışma kapsamında İHA’lar arası hava muharebe senaryosunun kontrollü bir ortamda oluşturulmasıyla gençlerin bu alanda deneyim kazanarak becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

ZEYBEK BAŞKAN’DAN TEKNOFEST’E DAVET

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’te çağrıda bulunarak tüm vatandaşlarımızı ve gençlerimizi bu havalı ve gösterişli yarışları izlemeye davet etti. Zeybek Başkan açıklamasında; “ Teknoloji Festivali bu yıl kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Şehrimizin her alanda gelişmesi adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Özellikle de gençlerimize yönelik faaliyetlerimiz ile onların eğitim ve sosyal hayatına katkı sağlıyoruz. TEKNOFEST’in burada yapılacak olması da önemli bir kazanım. Belediye olarak destek verdiğimiz bu muhteşem festivale öğrencilerimizi, çocuklarımızı ve tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. 9-14 Ağustos tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde buluşalım” dedi.

En Son Haberler

Leave a Comment