Vali Yiğitbaşı’nın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Aziz Milletimizin vatan toprakları ve bağımsızlığı için verdiği mücadeleyi ve her bir Türk vatandaşının bu toprakları ilelebet canı ve cânanı pahasına koruma vazifesini hatırlatan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkânsızlığa rağmen büyük bir inançla yürütülen Kurtuluş Mücadelesi’nin vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralara dökülmüş ifadesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsülerinde ilk kez okunduğu günden beri, milletimiz için hürriyet ve istiklalin sembolü olmuştur. İstiklal Marşı, “ezelden beri hür yaşayan” bir milletin hiçbir ulus ve medeniyetin “zincir vuramayacağı” hür iradesini büyük bir azimle sonsuza kadar muhafaza edeceğinin en büyük göstergesidir.

Geçmişten bugüne tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, ölümsüz şairimizin milletimize armağanı İstiklal Marşı ile gözler önüne serilen değerlerimize her zaman sahip çıkacaktır.

“Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!” dizeleriyle üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanıldığını vurgulayan İstiklal Marşı, milletimize boyun eğdirmeye yönelmiş bütün saldırıların azim ve fedakarlıkla her zaman geri püskürtüleceğinin en büyük ispatıdır. Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimize yöneltilecek bütün saldırılar, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkı tarafından yok edilecektir.

“İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde” başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

En Son Haberler

Leave a Comment