ASIRLIK ZAFERE MUHTEŞEM KUTLAMA

Türk milleti bundan 100 yıl önce 30 Ağustos 1922 sabahı yepyeni bir döneme uyandı. Viyana kuşatmasından sonra yıllarca geri çekilen ordunun, Afyonkarahisar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taarruza geçerek düşman işgaline karşı büyük bir zafer kazanması, Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ispatı oldu. Afyonkarahisar’da kazanılan zafer, tam bağımsız Türk Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna büyük güç verdi. 1922 yılında düşmana karşı kazanılan büyük zafer, 100 yıl sonra yapılan törenlerle coşku ve gururla kutlandı. 

 

ASIRLIK ZAFERE MUHTEŞEM KUTLAMA

Afyonkarahisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü, Zafer Meydanı’nda kutlandı. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Burcu Köksal, Gültekin Uysal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Misafir Komutanlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Valimiz Kübra Güran Yigitbaşı ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek adına gönderdiği kutlama mesajı okundu. Ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran Afyonkarahisarlılar kentin kurtuluş coşkusunu bir kez daha yaşadı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in konuşmasının ardından gösterilere geçildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin Silahlı Hareketler Gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Helikopterleriyle Üzüm Salkımı Gösterisi ve Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı’nın büyüleyici gösterişleri vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlenerek büyük alkış aldı.Kutlamalara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 20. Zafer Halk Oyunları Festivaline katılmak üzere ilimize gelen ekipler renk kattı.

En Son Haberler

Leave a Comment