Zaferin 100. Yılına Özel Gösteriler Nefes Kesti

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’da gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde Hava Meydan Komutanlığı’nda yapılan gösterileri izleyenleri gökyüzüne kilitledi.

Büyük Tarruz Zafer Haftası 100. Yıl kutlamaları kapsmaında bu yıl ilk kez Hava Meydan Komutanlığı vatandaşlara açıldı. TSK Harp Araç ve Gereçleri Sergisi ile başlayan etkinlikler 3 gün süreyle devam etti. 24 Ağustos’tan itibaren Hava Meydan Komutanlığı ev sahipliğinde 10.00 ile 19.00 saatleri arasında TSK Harp Silah Araçları Sergisi görücüye çıktı.

Fotoğraf Sergileri Yer Aldı

Statik Hava ve Harp Araçları Sergisi ve Hava Gösterilerinin yapıldığı etkinlikleri 3 gün süreyle devam etti ve vatandaşlar gün boyu ziyaret ettiler. TSK Harp Silah Araç ve Gereçleri Sergisi’nde Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Fotoğraf Sergisi, TSK’yı Tanıtıcı Fotoğraf Sergisi de yer aldı. Aynı gün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları ve Türk Hava Kurumu Unsurları statik gösterilerini yaptı.

Yerli ve Milli Araçlara İlgi Yoğundu

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen sergide, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ve helikopterleri ile Türk Hava Kurumu’na ait uçaklar da sergilendi. Paraşüt Gösterilerinde ise Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Paraşüt Takımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Paraşüt Timi gösterilerini yaptı.

İzleyenler Gökyüzüne Kilitlendi

Gökyüzündeki gururumuz Türk Yıldızları gökyüzündeki gösterileriyle izleyenlerin nefesini kesti. Jandarma Genel Komutanlığı Helikopterleriyle Çelik Kanatlar ve Üzüm Salkımı Gösterisi, Emniyet Genel Müdürlüğü Helikopterleriyle Üzüm Salkımı Gösterisi ve Tören Geçişi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Helikopter Tören Geçişi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uçak ve Helikopter Tören Geçişi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-4E 2020 ve F-16 Muharip Uçak Geçişi yapıldı.  Programın finalinde ise Türk Yıldızları Zafer Haftası 100. Yıl Özel Gösterisi sundu. Gökyüzüne kalp çizen Türk Yıldızları büyük alkış aldı. Katılımcılar, Türk Yıldızlarının gösterisini cep telefonları ve kameralarıyla kaydetti.

Etkinliğe Vali Doç Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

En Son Haberler

Leave a Comment