Afyonkarahisar, 8. Frig Ultra Maratonu’na Ev Sahipliği Yapıyor

9 ülkeden yaklaşık bin katılımcıyla, muhteşem doğası ve kadim tarihiyle dikkat çeken Frigya’da bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Frig Ultra Maratonu öncesi Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle düzenlenecek olan 8. Frig Ultra Maratonu başlıyor.

Binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan, tarihi kalıntıları, gizemli atmosferi ve etkileyici coğrafyasıyla görenleri kendine hayran bırakan tarihi Frigya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çekya, İngiltere, İran, Kazakistan, Fas, Polonya ve Türkiye olmak üzere toplam 9 ülkeden 1000 sporcunun katılımıyla yapılacak olan 8. Frig Ultra Maratonu’na ev sahipliği yapacak.

2013 yılından bugüne düzenlenen ve bu yıl Büyük Taarruz Zaferinin 100. Yılına dikkat çekmek, Kocatepe’yi, milli mücadeleyi, Afyonkarahisar’ı ve Frigya’yı tanıtmak amacıyla düzenlenen 8. Frig Ultra Maratonu kapsamında sporcular, 6K Frig Koşusu, 11 K Frig Trail Koşusu, 22K Frig Kısa Trail Koşusu ve 44K Frig Orta Trail Koşusu ile 66K Frig Ultra Maratonu olmak üzere beş farklı parkurda zorlu bir mücadele verecek. Frig Ultra Maratonu öncesi Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Şehitimiz But tür Faaliyetlere Her Daim Hazır

Toplantıda konuşan ve Afyonkarahisar’ın bu tür organizasyonlara her daim hazır olduğunu söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Büyük Taarruz’un 100. Yılını kutladığımız bu dönemde sizlere ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sekiz yıldır Afyonkarahisar’da devam eden bu güzel organizasyona sahip olduğumuzu gururla ifade etmek istiyorum. Dokuz farklı ülkeden sporcu katılımıyla gerçekleşecek bu faaliyet bizim için çok önemli. Bu tür organizasyonlara her daim hazır olan şehrimiz, gastronomisiyle, mermeriyle, lokumuyla sucuğuyla Mevlevilik kültürüyle tarihi geçmişiyle öne çıkıyor. Bunun yanı sıra termalin de başkenti olan şehrimizin konaklama potansiyeli ve otuz bine yakın yatak kapasitesiyle, misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Frigya’da Sizleri Ağırlamaktan Mutluluk Duyuyoruz

Frigya’nın en cazip turizm rotalarından olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı: “Bu topraklar Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kocatepe’den Büyük Taarruz Zaferi’nin başlatıldığı, binlerce yıllık tarihi kalıntıları, muhteşem coğrafyası, gizemli atmosferi ile Afyonkarahisar’ın en cazip turizm rotalarından Frigya, güzel bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Hem doğa, hem de çok etkileyici bir tarihle aynı anda baş başa kalabilmenin tadını çıkartabildiğiniz çok nadir yerlerden bir yer olan Frigya’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün 3 bin yıllık bir mirasın tam kalbinde gizemli Frigya’da sizlerle bir aradayız. 2013 yılından bugüne her yıl eylül ayında, beş farklı parkurda yapılan Frig Ultra Maratonu kapsamında sizleri güzel şehrimiz Afyonkarahisar’da ağırlıyoruz. Her yıl büyük bir heyecanla ve ilgiyle bu maratona katılarak etkinliğimize destek olduğunuz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afyonkarahisar, Sporu ve Sporcuyu Seven Bir Şehir

Afyonkarahisar’ın sporu ve sporcuyu seven bir şehir olduğunu kaydeden Vali Yiğitbaşı şöyle konuştu: “Afyonkarahisar, sporu ve sporcuyu seven bir şehir. Devletimizin imkânlarıyla şehrimize kazandırılan spor yatırımları, Dünya Motokros Şampiyonası ve 8. kez yapılan Frig Ultra Maratonuna ev sahipliği yapması ile Afyonkarahisar, her geçen gün spor şehri olduğunu adeta ispatlıyor. Ben bir kez daha hepinize hoş geldiniz diyor, bu zorlu parkurda koşacak tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Toplantının ardından Vali Yiğitbaşı koşuya katılmak için gelen sporcularla bir süre sohbet ederek, katılımcılarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

En Son Haberler

Leave a Comment