VİZYON PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

VİZYON PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Afyonkarahisar’ımızın tarih kokan ticari yaşam merkezi Uzun Çarşı, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in vizyon projesi cephe sağlıklaştırma yatırımı ile yeniden eski ihtişamına kavuşuyor.
Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin en önemli noktalarından biri olan Uzun Çarşı’da başlattığı dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. En çok ziyaret alan tarihi çarşı bölgesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulmasını amaçlayan projede cephe yenilemede seviye %70’e ulaştı.

UZUN ÇARŞI ‘CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA’ İLE ASLINA KAVUŞUYOR

Afyonkarahisar’ın geçmişten gelen tarihsel zenginliklerini geleceğe taşımak adına yatırımlara devam eden Belediyemizin, Uzun Çarşı’da işletmelerin dış cephelerini baştan aşağıya tarihe dokuya uygun şekilde yenilemesi esnafların takdirini topladı. Yapılan dönüşüm çalışmalarıyla geleneksel kimliğine yeniden kavuşup tarihi ihtişamına bürünen Uzun Çarşı, ziyaret edenlerinde dikkatini çekiyor. Tamamlandığında trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile bölge adeta cazibe merkezi haline gelecek.

AFYONKARAHİSAR’A ÇOK YAKIŞACAK

79 cephenin tamamlandığı 21 cephenin daha yenileceği çarşıyı Afyonkarahisar’a yakışır bir görünüme kavuşturacaklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Her köşesi buram buram tarih kokan Uzun Çarşımızda cephe yenileme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 100 cephe, ihtişamına yeniden kavuşacak. Bu proje ile Afyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin katlandığı tüm sıkıntılara değecek güzel bir sonuca adım adım yaklaştığımızın bilinmesini ister, desteklerinden dolayı çarşı esnafımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

En Son Haberler

Leave a Comment