RAMAZAN´IN NEŞESİ AFYONKARAHİSAR´I SARDI

RAMAZAN’IN NEŞESİ AFYONKARAHİSAR’I SARDI

Afyonkarahisar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalara çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Belediyemiz, Ramazan etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programları hemşehrilerimiz ile buluşturmayı sürdürüyor. Her güne ayrı bir program sunan Belediyemiz bu kez de çocuklarımıza eğlenceli zamanlar yaşattı. Söyleşiler, dinletiler ve konserlerin yanı sıra çocuklara özel sunulan etkinlikler ile birlikte Ramazan ayının maneviyatı ve neşesi doyasıya yaşandı. Belediyemizce her gün düzenlenen Hacivat-Karagöz, Parkur Alanı, zıpzıp, Şişme Oyun Evi, oyun alanları vb. gösteriler ile çocuklarımız doyasıya eğlenirken Ramazan ayının tadını çıkarıyor.

MİNİK ŞEFLER YARIŞIYOR YARIŞMASI

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Düzenlenen geleneksel ramazan gösterileri programı Afyonkarahisarlı miniklerden büyük beğeni topladı. Zafer Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe minikler ve ebeveynleri adeta akın etti. Nasrettin Hoca hikâyelerinden Aşuk ile Maşuk’a Karagöz Hacivat performansından yarışmalara kadar birbirinden eğlenceli gösterilerin yapıldığı program minik izleyicilerinden tam not aldı.

Deve cüce oyunu, çuval yarışması ve sandalye kapmaca yarışmaları yanı sıra bu kez de Minik Şefler Yarışıyor yarışması düzenlendi. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’a yakışır yarışma; çocukları minik şef yaptı. Minik Şefler Yarışıyor etkinliği ile çocuklar Afyonkarahisar’ımızın meşhur lezzeti haşhaşlı lokulu yaptı. Sahneye kurulan mobil mutfakta minik şefler maharetlerini sergilerken hediyeler ise Başkanımız Mehmet Zeybek ve Vekillerimiz tarafından verildi. Çeşitli hediyeler sunan Başkanımız Zeybek minikleri tebrik etti, vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutladı. Yapılan ödül törenine Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı. Vekillerimiz vatandaşları selamlayarak Ramazan ayını tebrik etti. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin şehre yeni bir ivme kazandırdığına dikkat çekti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

MAHALLE İFTARLARI SÜRÜYOR

Ramazan ayı boyunca farklı mahallerde düzenlediğimiz iftarlar da, bu kez adres Gazi, Nazmi Saatçi, Ali İhsan Paşa ve Kocatepe Mahalleleri oldu. Eşi Sevim Zeybek ile birlikte katıldığı mahalle iftarında sevgi gösterileriyle karşılanan Zeybek Başkan, vatandaşlarla tek tek selamlaştı, Ramazanlarını kutladı. Gönül sofrasında bir araya gelen Afyonkarahisarlılar dualar ardından hep orucunu açtı. Harbiş Pazar yerinde verilen iftar yemeğine; hemşehrilerimizin yanı sıra Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve teşkilat mensupları katıldı.

ZEYBEK BAŞKAN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kardeşliğin pekiştiği, Ramazan’ın bereketinin paylaşıldığı iftar sofralarında birlikte olmayı sürdürüyoruz diyen Başkanımız Mehmet Zeybek halkımızın Ramazan’ı Şerif’ini kutladı. Konuşmasında; Hepimizin Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun. Cenab-ı Allah yenilerine sağlıcakla, eşimizle dostumuzla, çocuklarımızla ulaşmayı nasip etsin. Kötülere fırsat vermesin. Birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile birlikte iftar programlarımızda sizlerle bir arada olmaya devam ediyoruz. Gayemiz bu ayın maneviyatını yaşamak ve yaşattırmak. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. diye konuştu.

En Son Haberler

Leave a Comment