SIFIR ATIK YARIŞMASI KAZANANLARINA ZEYBEK BAŞKAN´DAN ÖDÜL

SIFIR ATIK YARIŞMASI KAZANANLARINA ZEYBEK BAŞKAN’DAN ÖDÜL

30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü nedeni ile düzenlenen yarışmalar sona erdi, ödüller sahiplerini buldu.

Afyonkarahisar Belediyesi, çevre temizliği ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak için il genelinde sıfır atık yarışması düzenledi. Bu kapsamda yapılan ödül töreni ile öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda ilkokul, ortaokul, anaokulu ve lise düzeyindeki öğrenciler; sıfır atık temalı konularda dereceye girmek için mücadele etti. 30 Mart Dünya Sıfır Atık günü kapsamında birincisi düzenlenen yarışma ardından başarılı olan öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek takdim etti.

Öğrenciler ile yakından ilgilenen Başkanımız Zeybek, bisiklet ödülü kazanan çocukları ve ailelerini tek tek tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ile Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç’un da katıldığı törende Başkanımız Mehmet Zeybek başarılı olan okulların müdürlerine plaket takdim etti. Belediyemiz Çevre Denetim Birimi, Atık Su Arıtma Birliği ve Çevre Hizmetleri Birliği ortaklığında düzenlenen tören hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Yapılan yarışma ile atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatılması, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.

ZEYBEK BAŞKAN’A ANLAMLI ZİYARET

30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç, Atıksu Artıma Birliği Müdürü Hüseyin Can ve Belediyemiz Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Çiçek takdimi yapılan ziyarette Sıfır atık ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Aynı zamanda Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı olan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, israfın önlenmesi, hammadde kaynaklarımızın korunması ve atıkların doğru şekilde bertarafı ve geri dönüşümünün yapılmasının önemine değindi. Zeybek Başkan konuya ilişkin açıklamasında; “Sıfır Atık ile ilgili çalışmalarımızı Atık Su Arıtma Birliğimiz, Çevre Hizmetleri Birliğimiz ve Temizlik İşlerimiz ile birlikte yapıyoruz. Kayıp kaçağı en aza indiren iller arasındayız. Ortalamasını yüzde 25’e düşüren il başarılı il sayılıyor. Bizde şu an yüzde 22’deyiz. Sıfır atık projelerinde ise birçok Büyükşehirden öndeyiz. Personellerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Kendi elimiz ile dünyamızı berbat etmeyelim diye gayret sarf ediyoruz. 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

En Son Haberler

Leave a Comment